top of page
FB event 1 - Lost in the horizon.jpg

I "Lost in the horizon" møter vi et knippe karakterer og menneskeskjebner som er knyttet til grenser. Vi ser hvordan de alle søker mot en ny eller en annen horisont, og at de på hvert sitt vis, kjemper en kamp for sine drømmer og sine liv. Forestillingen bygger på grunnleggende spørsmål relatert til menneskeverd, demokrati og emigrasjon. En tematikk utforsket i kollektive skapelsesprosesser med norske og internasjonale scenekunstnere i regi av Bente S. Andersen og Samovarteateret.

Med Samovarteaterets geografiske plassering i Kirkenes har det vært naturlig å samarbeide med scenekunstmiljøer i Barentsregionen og andre grenseregioner i Europa.

 

Lost in the horizon ble kun vist en gang i Petrozavodsk og en gang i Kirkenes. Samovarteateret var i mars 2020 klar for en større turne, men så kom pandemien og alt ble satt på vent.

24. februar 2022 starter Russland en grusom krig mot Ukraina og kontakten med teaterets russiske samarbeidspartnere og utøvere blir brutt. «Lost in the horizon» har blitt innhentet av virkeligheten og er bearbeidet på nytt. Forestillingens budskap og tematikk om menneskeverd, demokrati og emigrasjon kjennes desto viktigere å få ut til publikum.

Photo: Yngve Grønvik

På scenen: Nikolay Shchetnev, Runa Sætervoll,

Per Magnus Barlaug, Ekaterina Bespalova, Bence Molnár

Regi og dramaturgi: Bente S. Andersen

Dramaturgisk tekst: Ingeborg Arvola

Komposisjon og musikk: Jurgita Miezelyte

Lysdesign: Jan Harald Jensen

Lyddesign: Magnus Holm Slettabø

Støttet av BarentsKult, Kulturdepartementet,
Sør-Varanger kommune, Troms og Finnmark fylkeskommune

Scenografi: Marianne Stranger

Kostymer: Samovarteateret i samarbeid med Marianne Stranger

Lystekniker avvikling: Matvey Shchetnev

Lydtekniker, avvikling: Pavel Rumiantcev

Produsent: Guro Vrålstad

Internasjonal produsent: Anna Kalashnik

Produksjon: Samovarteateret

Medvirkende

bottom of page