top of page

"SKÅR" - av tro, håp og kjærlighet


- Episoder fra et menneskeliv -

BILLETTER TIL FORESTILLINGEN FINNER DU HER: https://ticketco.events/no/nb/m?pattern=samovarteateretTirsdag 22. februar kl. 19.00


Torsdag 24. februar kl. 19.30


Lørdag 26. februar kl. 13.00På Samovarteateret/Sør-Varanger kultursal


---


«Skår – av tro, håp og kjærlighet» har blitt til gjennom samtaler rundt kjærlighet, matoppskrifter og minner som er delt med oss. Minner som sitter i kroppen, og som kan være med å påvirke valg. Minner som endres gjennom tiden, minner knyttet til mat og tradisjoner. Og minner som blir fortalt så levende at de blir et felles minne.


Da vi startet denne prosessen hadde vi ikke sett for oss at det skulle ta så lang tid før det endelige resultatet skulle møte publikum. Lite ante vi da om covid og hva som fulgte med. Forhåpentligvis er den tiden også snart et minne, og hvem vet, i ettertid kan denne perioden fremstå som noe helt unikt. For slik mener vi det er med minner – de kan påvirke og endres og de er helt nødvendige for oss alle.


Tusen takk til de som raust har bidratt på ulikt vis, gjennom kaffeslabberas og minnelaboratorium. En helt spesiell takk til referansegruppa vår. Sammen med dere alle har vi fått muligheten til et «forundringsrom» som vi har tatt med oss i prosessen.


Nå er vi her – med denne episodiske forestillingen, skrudd sammen på vår måte og i vårt formspråk!


Passer for ungdom, unge voksne og alle som én gang har vært det.«Danselokalet skal være tjukk av tobakksrøyk og forventning. Det skal klirre i glass, og folk skal ha glade ansikta. Æ skal kaste et blikk på trekkspillern, og be han med øyan, om å spille en sakte vals – så myk som melk og honning.»Takk til referansegruppene våre i Alta, Nordreisa, Berlevåg, Kjøllefjord, Vardø, Vadsø og Kirkenes!
Medvirkende:

Produksjon: Samovarteateret AS

Regi og dramaturgi: Bente S. Andersen

Nyskrevet tekst: Ingeborg Arvola, Torill Olsen og Bente S. Andersen

Sceneutøvere: Turid Skoglund, Nikolay Shchetnev, Runa Sætervoll og Per-Magnus Barlaug

Lyddesign: Magnus Holm Slettebø

Lysdesign: Jan-Harald Jensen

Teknisk team: Pavel Rumyantsev og Anniell Olsen

Bevegelsescoach: Ada J. Einmo

Salg og markedsføring: Audhild Andersen og Theresa H. Holand


Økonomiske bidragsytere:

Barents Kult, Sør-Varanger Utvikling og SamovarteateretForestillingen hadde premiere 12. februar 2022 under Vinterlysfestivalen i Mo i Rana.

Deretter spilles den under Barents Spektakel-festivalen i Kirkenes.For mer info: www.samovarteateret.com / 78 99 24 68 / 905 22 797 / bente@samovar.no*


«Den dagen øyet ikke lenger ser det smukke, da kan man bare pille ut øyan altså!»

bottom of page